Kaikki kirjoitukset

Julkisivun pesu, maalaus vai molemmat?

Riittääkö julkisivun pesu vai olisiko myös huoltomaalaus tarpeen? Julkisivupinnat on syytä pitää puhtaana liasta ja elävistä home- ja leväkasvustoista. Usein pintoja kuitenkin maalataan, vaikka pesu ja kasvustojen ehkäisykäsittely riittäisi. Joskus pesun yhteydessä kuitenkin huomataan, että kasvustot ovat tuhonneet maalipinnan ja maalaus on tarpeen. Voit säästää roimasti kustannuksia välttämällä turhan työn.

Suomen Julkisivupuhdistus suorittaa aina ensin julkisivun pesun. Tämän jälkeen määritellään maalaustarve. Näin säästyy turhia kustannuksia.

Julkisivun pesu on järkevää suorittaa 4-5 vuoden välein. Suosittelemme pesuun ja suojaukseen biohajoavia BioComb-tuotteita. Puhdistetun pinnan alta paljastuu julkisivupinnan todellinen kunto. Tämän jälkeen on syytä arvioida maalaustarve. Miksi maalipinta sitten rapisee? Tähän voi olla monta syytä, kuten:

  1. Kasvustot, kuten levä ja punajäkälä ovat tuhonneet maalipinnan vuosien/vuosikymmenten saatossa. Tämä on luonnollista. Perusteellisella julkisivun pesulla, huoltomaalauksella sekä kasvustojen ehkäisykäsittelyllä pinnoista saadaan puhtaat, hienot ja terveet vuosiksi eteenpäin.
  2. Maalaus on suoritettu tuhoamatta ja puhdistamatta kasvustoa: Jos kasvustot, kuten levä tai home jätetään maalipinnan alle, ne tulevat sieltä varmasti läpi ennemmin tai myöhemmin. Siksi perusteellinen puhdistus on tehtävä AINA ennen maalausta. Maalauksen jälkeen on suoritettava kasvustojen ehkäisykäsittely, jotta uusi maalipinta pysyy puhtaana ja terveenä pitkään.
  3. Maalin käyttöikä ja kulutuskestävyys on tullut täyteen. Uusi maalaus on tarpeellinen. Unohtamatta perusteellista pesua ja kasvustojen ehkäisykäsittelyä.
Puhdistuksen yhteydessä havaittiin, että tämän Salolaisen kerrostalon parvekelinjat vaativat huoltomaalauksen. Hoidimme puhdistuksen, maalauksen ja suojauskäsittelyn kaikki samassa urakassa kustannustehokkaasti. Oikealla puolella valmis pinta.

Oikeat huoltotoimenpiteet julkisivupinnoilla pidentävät julkisivuremontin huoltoväliä ja säästävät näin kustannuksia. Lisäksi asuntojen arvo ja vuokraushalukkuus kasvaa. Ja onhan puhtaassa ja terveessä talossa mukava asua.

Oli kyseessä suurkiinteistön julkisivun pesu tai maalaus, Suomen Julkisivupuhdistuksen ammattilaiset hoitavat homman kustannustehokkaasti ja oikeassa järjestyksessä. Kartoitamme aina tilanteen paikan päällä ja tarjoamme juuri oikeaa kustannustehokasta ratkaisua asiakkaamme tarpeisiin. Suoritamme pesun yhteydessä aina biohajoavan kasvustojen ehkäisykäsittelyn, jonka avulla kasvustot pysyvät poissa, ja pinta pysyy puhtaana.

Tilaa kartoitus ja kustannusarvio meiltä. Veloituksetta tottakai. www.julkisivupuhdistus.fi/ota-yhteytta

Yhteistyöterveisin,

Jukkis Loponen / Toimitusjohtaja

Suomen Julkisivupuhdistus Oy