Kaikki kirjoitukset

Tiiliseinän pesu : Myytit ja ratkaisu.

Suomessa on sellainen myytti, että tiiliseinän pesu ei olisi mahdollista, koska eristeet kastuvat. Tämä on osittain totta. Väärällä tekniikalla eristeet saadaan kastumaan ja ongelmia on tiedossa. Haasteeseen on kuitenkin luonnonmukainen ratkaisu. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin aiheeseen. Miksi tiilipinnat likaantuvat ja miten pinnat saadaan puhdistettua turvallisesti?

Yleisesti, julkisivuillamme kasvaa ennätysmäärä mikrobikasvustoja. Levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Tarkemmin kasvusto-ongelmaan ja sen syihin voit tutustua tästä artikkelistamme (Johdanto mikrobikasvustoihin). Tiilipintojen ongelma on levä ja etenkin jäkälä. Kyllä, se sama ravitseva jäkälä, mitä porot syövät. Jäkälä tarttuu tiilipintaan lujasti kiinni, ja vaatii erikoistekniikan puhdistukseen. Usein tiiliseinän eri sävyjä erehdytään seinän ominaisväriksi. Kyseessä on kuitenkin elävä kasvusto, joka nakertaa tiilen sidosmateriaalia.

Tämä ei ole tiiliseinän oikea väri. Pintaa värjää elävä kasvusto, joka nakertaa tiilen sidosmateriaalia.

Oikealla tekniikalla suoritetun puhdistuksen jälkeen tiiliseinän oikea kaunis sävy tulee esiin. Hyvää työtä Aku!

Tiiliseinän pesu tulee suorittaa ammattilaadun Kärcher-pesuria, ja siihen tarkoitettua erikoissuutinta, joka iskee jäkälän irti seinästä kuitenkaan kastelematta pintaa enempää kuin rankkasade. Jos pesun suorittaa väärällä pesurilla/suuttimella/tekniikalla, jäkälä ei lähde irti ja tiiliseinään kohdistuu kaiken lisäksi eristeiden kastumisriski. Tiiliseinän / julkisivun pesun jälkeen tulee aina suorittaa biohajoava kasvustojen ehkäisykäsittely, jottei levä tai jäkälä ala levitä seinällä uudelleen.

Tiiliseinän / julkisivun pesu
Vasemmalla jäkälän valtaama tiiliseinä, oikealla puhdistuksen jälkeen.

Suomen Julkisivupuhdistus on erilaisten pintamateriaalien sekä erilaisten mikrobikasvustojen ehkäisyn Suomen johtava ammattilainen. Meidän erikoisosaamista on julkisivun pesu ja suojaus. Teemme työmme aina pintamateriaalin ehdoilla ja käytämme työssämme ainoastaan biohajoavia BioComb-tuotteita.

Julkisivu määrittää kiinteistösi arvon. Kutsu ammattisemme kartoittamaan juuri oikea ratkaisu taloyhtiösi tai yrityksesi julkisivulle. Puhdas ja terve julkisivu näyttää hyvältä, kasvattaa yrityksen ja asuntojen arvoa sekä säästää kustannuksia mm. ehkäisten ennenaikaisen julkisivuremontin.

Tutustu ystävälliseen tiimiimme ja kutsu ammattilaisemme kartoittamaan kiinteistösi kunto ja pyydä tarjous. Pesukausi alkaa nyt ja päättyy syys-lokakuussa. Töitä on paljon ja kesä lyhyt. Pidä siis kiirettä!

Julkisivupuhdistus.fi/tiimi

Palveluksessanne,

Jukkis Loponen / Toimitusjohtaja

Suomen Julkisivupuhdistus