Kaikki kirjoitukset

Punajäkälä: julkisivupintojen uusi vitsaus!

Punajäkälän poisto kerrostalon parvekkeesta. Suomen Julkisivupuhdistus Oy.

Oletko ihmetellyt, mitä nuo punaiset raidat ovat taloyhtiösi julkisivupinnoilla? Kyseessä on julkisivupintojen uusi vitsaus, arhäkkä mikrobikasvustolaji punajäkälä. Punajäkälä on kasvustotyypeistä sitkein ja haastavin puhdistaa. Onneksi ongelma on kuitenkin ehkäistävissä.

Punajäkälä on kasvustoista sitkein ja ongelmallisin. Kyseessä on julkisivupinnalla elävä kasvusto. Se näyttää rumalta, tarttuu julkisivuun lujasti kiinni ja alkaa rapauttaa pintaa. Julkisivupintoihin tarttuu herkästi ensin tumma tai vihertävä levää. Levä muuttuu raitamaiseksi punajäkäläksi, kun se on saanut myllertää julkisivupinnalla tarpeeksi pitkään. Levään sekoittuu ajan myötä rautaoksideja. Tästä johtuu punajäkälän ruosteenomainen väri.

Punajäkälän tuhoaminen, puhdistus ja ehkäisy vaativat ammattitaitoa. Väärällä pesutekniikalla julkisivun pinta voi jäädä pinkiksi. Väärällä puhdistustekiikalla maali-, betoni- tai rappaus voivat myös kärsiä.

Mitä aikaisemmin kasvustot tuhotaan, sen vähemmän ne rapauttavat pintoja ja sitä helpommalla ja halvemmalla niiden ehkäisystä selviää. Suomen Julkisivupuhdistus Oy:n kolmivaiheiseen käsittelyyn kuuluu puhdistuksen yhteydessä aina biohajoava haittakasvustojen ehkäisykäsittely, jonka ansiosta punajäkä pysyy poissa ja kiinteistösi julkisivu pysyy puhtaana ja terveenä vuosia. Karmein esimerkki löytyy Vuosaaren koulusta, joka menee julkisivuremonttiin osittain siellä velloneen punajäkäläepidemian johdosta. Tämä olisi ollut ehkäistävissä!

Suomen Julkisivupuhdistus Oy:n ammattilaisilla on 60 vuoden kokemus puhdistuksesta, maalauksesta sekä mikrobikasvustojen ehkäisystä. Me tiedämme, miten kasvustot kuten punajäkälä käyttäytyvät. Kouluttaudumme jatkuvasti yhteistyössä BioComb-laboratorion kanssa. Suoritamme puhdistuksen ja kasvustojen ehkäisyn aina turvallisesti pintamateriaalin ehdoilla.

Puhdistamalla kiinteistösi, asuntojen arvo nousee ja asunnot menevät paremmin vuokralle. Puhdistus myös pidentää kiinteistön elinkaarta ja ehkäisee isoilta remonteilta. Puhdistuksen hinta on vain murto-osa julkisivuremontin hinnasta. Näin taloyhtiösi säästää reilusti kustannuksia. Käytämme työssämme ainoastaan biohajoavia BioComb-puhdistusaineita ja myönnämme työllemme aina 2 vuoden takuun.

Kasvaako kiinteistösi julkisivulla tummaa levää? Vai onko se jo muuttunut raitamaiseksi punajäkäläksi? Ota pikaisesti yhteyttä ammattilaiseemme. Kartoitamme tilanteen ja teemme halutessanne julkisivullenne koepesun. Veloituksetta tietysti. Varaa oma puhdistuskartoitus. Veloituksetta tottakai. Julkisivupuhdistus.fi/tiimi

Palveluksessanne,

Jukkis Loponen, Myynti- ja Markkinointijohtaja / Myynti Pk-seutu

Suomen Julkisivupuhdistus Oy