Kaikki kirjoitukset

Rapatun julkisivun puhdistus vaatii ammattitaitoa.

Kerrostalon ulkoseinien kasvusto ja tuuletusaukkojen kohdalla likavalumat.

Rapatun julkisivun puhdistus on haastavaa, muttei mahdotonta. Ensin on selvitettävä rappauksen kestävyys ja huokoisuus. Näiden perusteella on syytä arvioida siihen tarttuneen kasvuston ja lian sitkeys. Kun nämä perustiedot on kartoitettu, voidaan tehdä suunnitelma kasvuston luonnonmukaiselle tuhoamiselle sekä julkisivun puhdistukselle.

Rappauksen paksuus voi vaihdella paljonkin. Jos kyseessä on ohutrappaus, paineella peseminen ei tule kyseeseen, vaan on turvauduttava hitaampaan puhdistukseen, jossa pintaan levitetään biohajoava kasvustojen ehkäisyaine, joka tappaa kasvuston. Tämän jälkeen sade puhdistaa pinnan ajan kanssa. Jos ohutrappausta lähtee pesemään paineella, on suuri riski, että rappaus irtoaa ja julkisivun eristeet kastuvat. Jos et ole varma pintamateriaalin kestävyydestä, kannattaa kutsua Suomen Julkisivupuhdistuksen ammattilainen paikalle suorittamaan maksuton kuntokartoitus.

rapatun julkisivun pesu
Tältä näyttää punajäkäläkasvusto rapatulla pinnalla. Kyseessä on elävä kasvusto, joka kannattaa puhdistaa mahdollisimman nopeasti.

Usein rappaus on kuitenkin paksumpi ja kestävämpi, ja kevyt painepesu on mahdollista suorittaa. Huokoinen pinta ja sitkeä punajäkäläkasvusto on kuitenkin yhdistelmä, joka vaatii esikäsittelyn ja hieman kärsivällisyyttä. Jos huokoista punajäkälän punertamaa pintaa lähdetään puhdistamaan liian aikaisin paineella, lopputulos voi jäädä pinkiksi. Huokoista pintaa ei yksinkertaisesti saa kerralla puhtaaksi, sillä kasvustot tarttuvat pintoihin, jotka ovat pesurin saavuttamattomissa. Kaikkea turhaa rasitusta on syytä välttää rapatuilla julkisivupinnoilla. Tässäkin tilanteessa ammattilainen osaa neuvoa parhaan puhdistus-strategian.

Summa summarum: Rapatun julkisivun puhdistus on homma, mikä kannattaa jättää ammattilaiselle. Elävät kasvustot kannattaa puhdistaa ja suojata mahdollisimman nopeasti. Puhdas julkisivu takaa elinmukavuuden ja turvallisuuden. Lisäksi asuntojen arvo kasvaa ja kiinteistön elinkaari pitenee. Suomen Julkisivupuhdistus on julkisivujen puhdistuksen ammattilainen. Käytämme työssämme ainoastaan biohajoavia BioComb-tuotteita. Kutsu ammattilaisemme kartoittamaan taloyhtiösi tai yrityksesi julkisivun kunto. Teemme kuntoraportin, toimintasuunnitelman ja kustannusarvion sinun tarpeisiisi. Veloituksetta tietysti.

Tilaa taloyhtiösi maksuton kuntokartoitus tästä.

Palveluksessasi,

Jukkis Loponen / Suomen Julkisivupuhdistus Oy